január 20, 2017 0

A D-vitamin nemcsak a csontok vitaminja!

Írta
Évtizedek óta tudjuk, hogy a D-vitamin mennyire fontos szerepet játszik a csontok normális felépítésében, anyagcseréjében. Súlyos D-vitamin hiányban a csontok puhák és törékenyek lesznek (gyermekkorban angolkórnak vagy rachitisnek, felnőtteknél csontlágyulásnak vagy osteomalatiának nevezzük). A D-vitamin azonban jóval több, mint a csontok vitaminja!
Tovább >>

Címkék:

január 13, 2017 0

Vegyük ki az aranyhalat a forró citromos teából!

Írta
- Segíts, nagyon sürgősen gyerekpszichológusra van szüksége egy ismerősöm gyerekének! - csörög a telefonom. Családi zűrzavar, ahol a felnőttek marják egymást, áll a bál és a suliból telefonálnak, hogy gyereket azonnal vigyék pszichológushoz, sőt fontolgatják hogy eltanácsolják és keressenek terápiát is, mert a viselkedése ijesztő, lassan ön- és közveszélyes.
Tovább >>

Címkék: , ,

december 20, 2016 0

Karácsonyi felhajtás

Írta
Egy kis gyerek mikortól élvezi a karácsonyi felhajtást? Mikortól élvezi már a gyerek is annyira, mint mi magunk? Tulajdonképpen már Mikulás óta ég bennem a kérdés, hiszen minden december hatodikán van egy története Édesanyámnak, amit elmesél. Család-barát, közösen béreltek a szüleimmel egy Mikulást nekünk, hármunknak. Hihetetlen izgatottak voltak. Ott álltunk hárman, izgatottan vártuk a piros ruhást...
Tovább >>
december 5, 2016 0

Mezítláb? ILYENKOR????

Írta
Személy szerint nekem még nincs babám, úgyhogy mindig tele vagyok kérdésekkel minden hónapban. Most elnézegettem ismerősök képeit a közösségi oldalon és akkor jött szembe velem a legégetőbb kérdés, amit ilyenkor feltennék, ha lenne gyermekem. Egy átlagosan fűtött lakásban, egy totyogós, mászós baba lehet mezítláb, vagy ezzel fel tud fázni?
Tovább >>

Címkék: , ,

november 18, 2016 0

Bi-jó kencék

Írta
Az érzékeny bőr problémája rengeteg gyermeket és felnőttet érint, ráadásul az egészségtudatosság bizonyos területeken egyre inkább teret hódít, mely a bőrápolási és kozmetikai iparnak folyamatosan bővülő piacot teremt. Ez a vásárlónak egyrészt nagyon jó, mert széles választékból mazsolázhat, másrészt viszont nehézség is, mert ember legyen a talpán, aki eligazodik a kínálatban.
Tovább >>

Címkék: , , ,

november 11, 2016 0

Értékeljük a szakértőt!

Írta
Hogy meri, honnan tudja kimondani XY szakember, pszichológus, orvos, ilyen-olyan fejlesztő, nevelési tanácsadó, akárki, hogy a gyerek disz-es, figyelemzavaros, autista, kényszeres, vagy akármilyen? Nem téved? Nem is ismeri, elsőre/másodszorra találkoztak! A gyereknek rossz napja volt, nem volt szimpatikus a vizsgáló, megijedt valamitől, dacos volt, nem tetszett a fal színe.
Tovább >>

Címkék: , ,

november 4, 2016 0

Alvási szabályzat a hirtelen csecsemőhalál megelőzésére

Írta
A szülők rettegett rémálma a hirtelen csecsemőhalál (SIDS-sudden infant death syndrome) fogalma. A kórkép a 12 hónaposnál fiatalabb csecsemők hirtelen, váratlan és nyilvánvaló ok nélkül bekövetkezett halálát jelenti. Megállapítása is csak igen gondos környezeti vizsgálat, és egyéb okok kizárása után történhet meg. Mivel az 1-12 hónapos korosztályban sajnálatos módon az egyik vezető haláloknak számít, a szakemberek nagyon komolyan foglalkoznak a témával. Az oka nem ismeretes, azonban számos kockázati tényezőt azonosítottak már, amelyeket kiküszöbölve jelentősen csökkenthető az előfordulása.
Tovább >>

Címkék: ,

október 24, 2016 0

Kököjszi és Bobojsza

Írta
Azért mesélem el, mert elgondolkodtatott, meghatott, mosolyra derített egy teljesen átlagosnak induló csütörtök délutáni program: találkozó két barátnőmmel és gyermekeikkel. Adott két majdnem 6 hónapos csecsemő - nevezzük most őket Kököjszinek és Bobojszának -, akik mindössze egy nap különbséggel születtek, teljesen egészségesek és súlyuk is mindössze csak néhány dekával tér el.
Tovább >>

Címkék: ,

október 17, 2016 0

Költözés kisgyerekkel

Írta
Költözni nehéz. Nincs mit szépíteni rajta. Akkor is az, ha álmaink otthonába telepszünk át. Pedig elméletileg életünk egyik legizgalmasabb szakasza. Meg kell próbálni tehát élvezni. Vagy legalábbis nem félni tőle és szenvedésnek megélni. Külön izgalom, ha nemcsak magunkra kell költözéskor figyelni hanem aprónépre is. Persze, hogy azt szerenénk, mind testileg mind lelkileg a legkisebb gyűrődéssel ússzuk meg.
Tovább >>

Címkék: ,

szeptember 20, 2016 0

Testvérek és korkülönbség

Írta
Ebben a hónapban Specialistáinktól azt kérdeztem meg, hogy szerintük van-e ideális korkülönbség testvérek között? Tudom, hogy nincs olyan, hogy ideális eset, de még is mennyi időt várjon az ember két baba között, mind fizikálisan, mind lelkileg?
Tovább >>

Címkék: ,