március 31, 2017 0

Külön szoba – közös szoba?

Írta
Gyakorlatlan édesanyaként felmerült bennem gyerek vállalás előtt az a kérdés, hogy vajon külön szobába hozzuk haza majdani babánkat, vagy eleinte legyen közös a szobánk? Persze vannak élethelyzetek, amikor a lakás elosztása megadja a választ, de szerencsénkre mindkét opció megoldható otthonunkban. De melyikkel ártok, melyik használok?
Tovább >>

Címkék: ,

március 23, 2017 0

Az elsős és a színezős szex

Írta
A napokban jelent meg a Regnobooks Budapest Kiadó sorozata, a "Napközis házi feladat, avagy amit nem tanulunk az iskolában" kiadvány 1. száma.
Tovább >>

Címkék: ,

március 17, 2017 0

A mezei nyúl és a sündisznó (népmese)

Írta
Egyszer egy szép nyári napon künn a mezőn találkozott egy mezei nyúl egy sündisznóval. A mezei nyúl bosszantani kezdte a sündisznót. Azt mondja neki: - Te sündisznó, ezekkel a horgas lábakkal hogy mersz te megindulni, hogy is tudsz te menni? A sündisznó nem hagyta magát, visszavágott szóval: - Én ezekkel a horgas lábaimmal jobban tudok futni, mint te azokkal az egyenesekkel!
Tovább >>

Címkék:

március 10, 2017 0

Zsebpénz

Írta
Adjuk vagy ne adjuk és ha adjuk miért, mikor és mennyit?
Tovább >>

Címkék:

március 3, 2017 0

Korababák és koraszülők

Írta
Ezen a héten a koraszülés tudományának kódexeket kitöltő témáján belül egy nagyon hétköznapinak tűnő, de annál érzékenyebb és jelentősebb kérdéséről szeretném megosztani a gondolataimat: a szülő szerepe, felelőssége a koraszülés előtt és után. Ezen keresztül pedig szeretném üdvözölni és becsempészni ide a koraszülött gyógyászat területén az elmúlt évtizedben zajló jelentős paradigmaváltást: a családbarát koraszülött-ellátás iskolájának terjedését.
Tovább >>

Címkék: ,

február 24, 2017 0

Kínos témák

Írta
Ebben a hónapban a közös kérdésük a Specialistáknak az volt, hogy egy gyereket mikor érdemes felvilágosítani az élet nagy dolgairól: szex, halál, gyász. És persze az hogyan tegyük ezt meg? Sok felnőtt kínosnak érzi a témát, a szőnyeg alá söpri a problémát, csupa jó szándékból és féltésből megkíméli a csöppséget, de lehet rosszul teszik?
Tovább >>
február 10, 2017 0

Szülés másként

Írta
Meglepődve, de lenyűgözve észleltem micsoda lehetőségek váltak elérhetővé az utóbbi időben Magyarországon is a szülés, a szülésre való felkészítés kapcsán. Szégyen, nem szégyen egyszerűen fogalmam sem volt ezekről mostanáig.
Tovább >>

Címkék: ,

február 3, 2017 0

Egy császármetszés rendel!

Írta
Lehetőleg programozottan, a számmisztika szerinti legideálisabb napot és órát választva, kíméletesen és fájdalommentesen, lehelet vékony, esztétikus heget hagyva, extra gyors regenerációval, apuka élő kamerás közvetítését természetesen lehetővé téve.
Tovább >>

Címkék: , ,

január 25, 2017 0

Hogy lehet ezt feldolgozni?

Írta
- ...hangzik el a kérdés számtalanszor a veronai buszbaleset kapcsán. És minden tragédia kapcsán, ahol gyerekekről, váratlanságról, kideríthetetlenségről van szó. A kérdés jogos, mégis megválaszolhatatlan, mert sajnos hibás.
Tovább >>

Címkék: ,

január 20, 2017 0

A D-vitamin nemcsak a csontok vitaminja!

Írta
Évtizedek óta tudjuk, hogy a D-vitamin mennyire fontos szerepet játszik a csontok normális felépítésében, anyagcseréjében. Súlyos D-vitamin hiányban a csontok puhák és törékenyek lesznek (gyermekkorban angolkórnak vagy rachitisnek, felnőtteknél csontlágyulásnak vagy osteomalatiának nevezzük). A D-vitamin azonban jóval több, mint a csontok vitaminja!
Tovább >>

Címkék: