február 24, 2017 0

Kínos témák

Írta
Ebben a hónapban a közös kérdésük a Specialistáknak az volt, hogy egy gyereket mikor érdemes felvilágosítani az élet nagy dolgairól: szex, halál, gyász. És persze az hogyan tegyük ezt meg? Sok felnőtt kínosnak érzi a témát, a szőnyeg alá söpri a problémát, csupa jó szándékból és féltésből megkíméli a csöppséget, de lehet rosszul teszik?
Tovább >>
február 10, 2017 0

Szülés másként

Írta
Meglepődve, de lenyűgözve észleltem micsoda lehetőségek váltak elérhetővé az utóbbi időben Magyarországon is a szülés, a szülésre való felkészítés kapcsán. Szégyen, nem szégyen egyszerűen fogalmam sem volt ezekről mostanáig.
Tovább >>

Címkék: ,

február 3, 2017 0

Egy császármetszés rendel!

Írta
Lehetőleg programozottan, a számmisztika szerinti legideálisabb napot és órát választva, kíméletesen és fájdalommentesen, lehelet vékony, esztétikus heget hagyva, extra gyors regenerációval, apuka élő kamerás közvetítését természetesen lehetővé téve.
Tovább >>

Címkék: , ,

január 25, 2017 0

Hogy lehet ezt feldolgozni?

Írta
- ...hangzik el a kérdés számtalanszor a veronai buszbaleset kapcsán. És minden tragédia kapcsán, ahol gyerekekről, váratlanságról, kideríthetetlenségről van szó. A kérdés jogos, mégis megválaszolhatatlan, mert sajnos hibás.
Tovább >>

Címkék: ,

január 20, 2017 0

A D-vitamin nemcsak a csontok vitaminja!

Írta
Évtizedek óta tudjuk, hogy a D-vitamin mennyire fontos szerepet játszik a csontok normális felépítésében, anyagcseréjében. Súlyos D-vitamin hiányban a csontok puhák és törékenyek lesznek (gyermekkorban angolkórnak vagy rachitisnek, felnőtteknél csontlágyulásnak vagy osteomalatiának nevezzük). A D-vitamin azonban jóval több, mint a csontok vitaminja!
Tovább >>

Címkék:

január 13, 2017 0

Vegyük ki az aranyhalat a forró citromos teából!

Írta
- Segíts, nagyon sürgősen gyerekpszichológusra van szüksége egy ismerősöm gyerekének! - csörög a telefonom. Családi zűrzavar, ahol a felnőttek marják egymást, áll a bál és a suliból telefonálnak, hogy gyereket azonnal vigyék pszichológushoz, sőt fontolgatják hogy eltanácsolják és keressenek terápiát is, mert a viselkedése ijesztő, lassan ön- és közveszélyes.
Tovább >>

Címkék: , ,

december 20, 2016 0

Karácsonyi felhajtás

Írta
Egy kis gyerek mikortól élvezi a karácsonyi felhajtást? Mikortól élvezi már a gyerek is annyira, mint mi magunk? Tulajdonképpen már Mikulás óta ég bennem a kérdés, hiszen minden december hatodikán van egy története Édesanyámnak, amit elmesél. Család-barát, közösen béreltek a szüleimmel egy Mikulást nekünk, hármunknak. Hihetetlen izgatottak voltak. Ott álltunk hárman, izgatottan vártuk a piros ruhást...
Tovább >>
december 5, 2016 0

Mezítláb? ILYENKOR????

Írta
Személy szerint nekem még nincs babám, úgyhogy mindig tele vagyok kérdésekkel minden hónapban. Most elnézegettem ismerősök képeit a közösségi oldalon és akkor jött szembe velem a legégetőbb kérdés, amit ilyenkor feltennék, ha lenne gyermekem. Egy átlagosan fűtött lakásban, egy totyogós, mászós baba lehet mezítláb, vagy ezzel fel tud fázni?
Tovább >>

Címkék: , ,

november 18, 2016 0

Bi-jó kencék

Írta
Az érzékeny bőr problémája rengeteg gyermeket és felnőttet érint, ráadásul az egészségtudatosság bizonyos területeken egyre inkább teret hódít, mely a bőrápolási és kozmetikai iparnak folyamatosan bővülő piacot teremt. Ez a vásárlónak egyrészt nagyon jó, mert széles választékból mazsolázhat, másrészt viszont nehézség is, mert ember legyen a talpán, aki eligazodik a kínálatban.
Tovább >>

Címkék: , , ,

november 11, 2016 0

Értékeljük a szakértőt!

Írta
Hogy meri, honnan tudja kimondani XY szakember, pszichológus, orvos, ilyen-olyan fejlesztő, nevelési tanácsadó, akárki, hogy a gyerek disz-es, figyelemzavaros, autista, kényszeres, vagy akármilyen? Nem téved? Nem is ismeri, elsőre/másodszorra találkoztak! A gyereknek rossz napja volt, nem volt szimpatikus a vizsgáló, megijedt valamitől, dacos volt, nem tetszett a fal színe.
Tovább >>

Címkék: , ,