december 20, 2016 0

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Írta
Köszönjük szépen hűséges olvasóinknak, hogy az idei évben is kitartottak mellettünk. Ezt a jó szokásukat mindenképp tartsák meg jövőre is :)))) Szeretnénk a magunk és munkatársaink nevében is: Szeretetben, illatos beigliben, lágy karácsonyi nótában gazdag, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánni!

Dr. Szolnoki Nikolett:

Sokan félnek, tartanak a karácsonytól, mert valaki az évben, vagy sok évvel ezelőtt meghalt, elment, máshol él, messze van, nincs velünk. Szomorúság tölti el őket a veszteség miatt. Egyre kevesebben álljuk körül a fát. Nincs már itt velünk, pedig hogy szerette a karácsonyt. Nekik biztosan nem boldog a karácsony, amit kívánunk nekik. A karácsony viszont nem a boldogságról szól, noha tényleg ez dől ránk a reklámokból, a médiából és mindenhol ez váratik el.  Porcukorfelhő, piros arcú gyerekek, mákosbejgli, csomagolópapír zizegés, izgatott készülődés.

Nem. A karácsony a szeretetről szól, abba pedig bőven beletartozik a bánat is. Ne érezzék kirekesztve magukat a karácsony ünnepléséből, akiknek ez nem a boldogságról szól, mert nem kell, hogy arról szóljon. Nehéz szívvel karácsonyozni, szerettel gondolni mindenkire, ünnepelni azt ami megmaradt, az emlékeket is akár. Legyen a karácsony mindenkié!

Dr. Diófási Erika:

“Már, mintha álmodnék, hallom

zaját a jó örömnek,

darálók forognak, diós

mozsarak döngnek.

 

Fagyban és nagy havazásban

meg kell maradnunk jónak

s tisztának is, hogy örüljünk

csörgő diónak.”

Nagy László

Békés karácsonyt és sikeres Új Évet kivánok Mindenkinek!

 csicsi:

Egy nem is olyan rövid zenei szösszenettel szeretnék mindenkit megörvendeztetni. Nálunk biztos, hogy jó ebédhez szól a nóta :)

Lengyel Erzsébet:

A három fenyő (részlet)

“Három fenyőfa állt egy dombtetőn.
A legnagyobbik fa szép és egyenes volt, erős, messze nyúló ágai voltak. A kisebbik fenyő nem volt olyan terebélyes, de napról napra fejlődött és növekedett. A harmadik fenyő azonban igazán kicsi volt, vékony törzsű és egészen alacsony.

- Bárcsak olyan nagy és erős lennék, mint a Legnagyobb fenyő. – sóhajtotta ez a kicsike fa. Nagyon hideg tél volt ebben az esztendőben. A földet belepte a hó. Karácsony közeledett.”

Dr. Váradi Zsófia:

Én Anyukám saját készítésű angyalkás díszeivel szeretnék mindenkinek áldott, boldog karácsonyt kívánni!

Dr. Krivácsy Péter:

A karácsony tájékán a klinikára bejövő beteg gyerekeknél fel kell tennünk egy plusz kérdést is magunkban: vajon meggyógyul-e, haza tud-e menni időben, vajon lesz-e családi karácsony ebben az évben? Sikerülni fog-e ez azért, mert az adott betegségből meg lehet gyógyulni pár nap alatt? Sikerülni fog-e ez esetleg kompromisszumokkal? Vagy nincs esély.
A karácsony alapvetően a gyerekek ünnepe és az úgy természetes, ha otthon vannak, családban, szeretetben, csodálkozva, csillagszóró mellett szájtátva, haranggal csilingelve, csomagolópapírt tépve, ájult fáradtan is az új játétkok között, majd elégedett álomban. Néhányuknak nem adatik meg ez és kórházban kénytelenek tölteni a szentestét. A legtöbben így is a szülőkkel, de mégsem otthon. Szeretném ha rájuk is gondolnátok egy kicsit.


Tags:

Hozzászólás

Protected by WP Anti Spam