március 21, 2017 0

Dr Gugli és a többiek

Írta
A gyerekorvoskodás legnehezebb része a közhiedelemmel ellentétben nem a gyerekekkel való együttműködés, a kommunikáció a még beszélni nem tudó pácienssel, hanem a szülőkkel, mint közvetítőkkel való együtt dolgozás, az ő megnyerésük, meggyőzésük. A gyerekek nagytöbbsége az ismétlődő vizsgálatok, szurka-piszkák és védőoltások ellenére, ha partnerként kezeljük, úgy is viselkedik.
Tovább >>

Címkék: , ,

február 14, 2017 0

Tél búcsúztató

Írta
A hunyoroknak mindig igazuk van. A legkiválóbb időjósok. 2015-ben már karácsonykor gyönyörködtem a kertben előbújó kis lilás göbökben, a bimbóikban, februárban pedig virágba borultak, ami, mint tudjuk a tavaszt jelenti.
Tovább >>
december 19, 2016 1

Ügyeletesek

Írta
Sokat vacakoltam a mai poszttal, mert nehezen döntöttem el, hogy maradjak a szigorúan szakmai témánál vagy lehet valami könnyedebb is. Délelőtt még vezetésre állt az influenza oltás, de estére talán a kezdetleges hóesés, vagy a lakást átható diós beigli illat miatt változott a helyzet és a karácsonnyal kapcsolatos téma mellett döntöttem.
Tovább >>

Címkék: , ,

november 24, 2016 0

És megint

Írta
Mondják a november a legdurcásabb hónap, már keveset süt a nap, korán sötétedik és az általános hangulat is megengedi, hogy megint egy mérgelődéssel álljak elő. Családom szerint egy nő soha ne írja magáról semmilyen összefüggésben "lehet hogy öregszem", így marad az, ahogy múlnak évek egyre nehezebben viselem az értelmetlenségeket, a racionalitás hiányát.
Tovább >>

Címkék: ,

október 25, 2016 1

Szokásos őszi morgolódás

Írta
Már megint és újra és minden évben itt van. Teljes gőzzel, tele váróval, feszült szülőkkel, türelmetlen gyerekekkel és frusztrált gyerekorvossal megy a motor. Ilyenkor egy icipici dolog is elég, hogy szakadjon a cérna. Butaságból meg még icipicibb is. És akkor agyvérzés, infarktus és rendelés közbeni morgolódás ellen az ember elmeséli, leírja.
Tovább >>

Címkék: , ,

szeptember 13, 2016 0

Hapci Manó-esti mese

Írta
Ez a történet jó néhány éve érlelődik bennem, és ajánlom egy igaz édesanyának emlékül:
Tovább >>

Címkék: ,

július 5, 2016 0

Fogas kérdés

Írta
Szoktam mondani, hogy leginkább egészséges gyerekek háziorvosa szeretek lenni. Az egészséges csecsemők és kisgyermekek életében vannak bizonyos időszakok, amikor nem is mindig egyszerű kimondani, hogy ennek a gyereknek semmi baja. Az első írásaim egyike a nem evésről szólt, most pedig a fogzást kísérő jelenségekre kerítenék sort.
Tovább >>

Címkék: , ,

június 21, 2016 0

Nagy utazás

Írta
Az igazi, nyári szüneti első bejegyzésem miről is szólhatna, mint a nyári utazásokkal kapcsolatos teendőkről. Mostanság szinte minden rendelői találkozáskor elhangzik a kérdés mit vigyünk magunkkal, hogyan készüljünk a nyaralásra kisgyerekekkel.
Tovább >>

Címkék: ,

március 18, 2016 1

Személyes varázs

Írta
Ellenállok a kísértésnek, hogy szívet facsaró körmondatokat írjak arról mennyire fontos munkánkban a személyes jelenlét - pont annak az ismert, megtapasztalt személynek a részvétele. Ha időnként mégis kissé érzelmesre sikeredne, akkor bocs, de nem sikerült.
Tovább >>

Címkék: ,

február 23, 2016 1

Segítség influenza!

Írta
Hát megint itt vagyunk. Bemondta a rádió, a TV és zsúfoltak a gyermekorvosi rendelők. A hosszú, olykor órákig tartó várakozás kiborítja az összes résztvevőt és mindenki morog. A betegek lázasan, rossz közérzettel üldögélnek, szüleik türelmetlenek, a házi gyerekorvosok pedig azon keseregnek, hogy mindez nagyrészt megelőzhető lenne az időben beadott védőoltással.
Tovább >>

Címkék: ,