február 11, 2014 2

Filmajánló

Írta
Írtam már bejegyzéseimben színházi előadásról, könyvekről, de filmről még nem. Pedig mi nagyon szeretünk családilag moziba járni. A film kiválasztása nem túl egyszerű feladat, mert az animációs film nem jön be a nagyobbik lányomnak,a kisebbikkel pedig nem bírjuk a kegyetlen történeteket.

Másrészt – bár elnevetgélünk egy egy színvonalasabb romkom-on is – szeretnénk valami olyat mutatni gyerekeinknek, ami valóban érték, valóban megérint, kérdéseket vet fel, beszélgetni lehet róla, egyszóval igazi élmény. A történelmi témájú filmeket pedig különösen fontosnak tartom, hiszen az iskolai néha száraz, tényszerű ismereteket képesek élettel telivé tenni.

Hát most ráakadtunk egy ilyenre. Címe: A könyvtolvaj.

A könyvet másfél éve kaptam – és ez ritkán fordul elő velem – akkor az első néhány oldal után abbahagytam. Pár hónap múlva, amikor az éjjeliszekrényemen megtaláltam és megint olvasni kezdtem, szó szerint nem tudtam letenni.

A sztori a 40-es években egy német kisvárosban játszódik. Egy tizenéves kislány és az ott élő jók és gonoszak meséje. A szeretet, az emberség kontra elvakultság, kegyetlenség.

Mindez remek színészekkel és csodálatos képi világgal.

A film a tizenévesek és felnőttek lelkét egyaránt megérinti, emellett aktuális, nagyon is aktuális.

 


Tags: , , , , ,

Kapcsolódó bejegyzések

2 Válasz: “Filmajánló”

  1. Nagyon erős sodrású film, jellegzetes belső időérzékeltetéssel. Rám nagy hatással volt, a gyermekeimmel még nem nézetném meg.

    • Dr. Diófási Erika szerint:

      A film 12 éven felülieknek ajánlott. Szerintem gyereke válogatja. Nálunk a 11 és a 16 évesnek is tetszett, bár a téma nem volt ismeretlen Nekik.

Hozzászólás

Protected by WP Anti Spam