március 18, 2016 1

Személyes varázs

Írta
Ellenállok a kísértésnek, hogy szívet facsaró körmondatokat írjak arról mennyire fontos munkánkban a személyes jelenlét - pont annak az ismert, megtapasztalt személynek a részvétele. Ha időnként mégis kissé érzelmesre sikeredne, akkor bocs, de nem sikerült.

A közvetlen kiváltó tényező, hogy munkatársam, a védőnő, akivel évek óta nagy egyetértésben dolgoztunk élete legnagyobb, nagyon fontos és hosszú szakmai gyakorlatát tölti otthon a kisfiukkal.

Női túlsúlyú munkahelyeken nem különösebben rendkívüli esemény a babázás, nagyon örülünk is neki, elvégre nő a praxis szám :) Mégis változást, esetleg zökkenést okozhat a váltás. Nagy mázlim van, mint már sokszor, hogy a „Gyakorlatos” és a „Helyettesítő” kolléganő is ambiciózus és őszintén érdekli mi történik a körzetben. Komoly átadás-átvétel zajlott hónapokon át, próbálták jó előre kommunikálni a szülőkkel a változást és eseménytelenné tenni a váltást. Kicsit túlzottnak tűnhet a sete-perte, de gondoljanak bele, hogy nem csak jól működő, mosolygó, kisimult családokkal kell együtt dolgozniuk, hanem sok problémát is, gondot is átvesznek ilyenkor.

A gondos előkészületek ellenére, ahogy ez lenni szokott a tánciskolában, az ember a kályhától indul és hetek, hónapok telhetnek el, amíg valóban övé lesz a pálya.

DE. Mi van akkor, ha az új szabályozás alapján a helyettesítés időtartama 44 nap és utána ilyen periódusokban más-más ember látja el a munkát?

Hát elmondom. Durván két és fél hónap letudott kötelesség- minden jó szándék ellenére – és nulla a személyes varázsból, ami mozgatója és sokszor a kulcsa a területi munkának.

A szülők és kismamák részéről 44 naponta új megjegyzendő név, akit keresni kell, lehet.

Mikor lesz ez húsbavágó? Ha baj van. És ki lesz a felelős ??

 


Tags: ,

Kapcsolódó bejegyzések

Egy Válasz: “Személyes varázs”

  1. Melinda szerint:

    Ez. Ez. Ez olyan kiábrándító! Lehet tenni ellene valamit? Buta kérdés volt. Tenni lehet, csak semmi értelme. A rendszer magába darálja a jót, a jól működőt. Rettenetesen sajnálom! A védőnéninknek itt is kívánok jó babázást. :)

Hozzászólás

Protected by WP Anti Spam