december 19, 2016 1

Ügyeletesek

Írta
Sokat vacakoltam a mai poszttal, mert nehezen döntöttem el, hogy maradjak a szigorúan szakmai témánál ,vagy lehet valami könnyedebb is. Délelőtt még vezetett az influenzaoltás, de estére - talán a kezdetleges hóesés, vagy a lakást átható diós bejgli illat miatt - változott a helyze,t és a karácsonnyal kapcsolatos téma mellett döntöttem.
Mégsem az előkészületekről, a hangulatról, az ajándékozásról írnék, hanem azokról az emberekről, akik ezt a bizonyos estét, éjszakát nem az otthonukban, a családjukkal töltik, hanem munkával. Sokan vannak bizonyára sokféle munkahelyen.
Nekem a kórházi osztályok karácsonyi ügyeletéről vannak emlékeim. Kórházi 10 évem alatt – lévén még egyedülálló és gyermektelen – sokszor töltöttem önkéntesen december 24-ét ügyeletben. Ez speciális karácsonyozás a második családdal – a kollégákkal – együtt, és hát a gyerekekkel, akik nagyon betegek.
Képek villannak be, ahogy este együtt leülünk negyedórára vacsizni a nővérekkel, világít az osztály karácsonyfája, és bár mindenki kicsit hazagondol, mégis a betegek kapnak egy plusz mosolyt, simogatást vagy fürdetés közben egy Kiskarácsony, nagykarácsonyt. A következő emlékem a tőlünk karácsonyra kapott műanyag háromkerekű biciklivel randalírozó fiúcska, ami talán szürreális egy intenzív osztályon, de mindenképpen nagyon vidám Szentestét jelentett. Szóval ezek a napok még, ha munkával telnek is, kicsit mások. Akik ilyenkor a helyükön vannak és teszik a dolgukat, vigyáznak ránk, gyerekeinkre, szüleinkre, nagyszüleinkre, megérdemelnek egy nagy bravót.

Tags: , , ,

Kapcsolódó bejegyzések

Egy Válasz: “Ügyeletesek”

  1. melinda szerint:

Hozzászólás

Protected by WP Anti Spam