december 12, 2016 0

Szenteste előtt

Írta
Karácsonykor ér egy kicsit sziruposnak lenni, igaz? Nem barokkosan, túlzóan, hanem úgy polgáriasan, néhány fehér és arany színű angyalkával.
Tovább >>

Címkék: , ,

november 16, 2016 0

Felejtés

Írta
A mindennapokban hajlamos vagyok néhány dologról megfeledkezni. Sajnos időnként fontos dolgokról is. Nem vagyok rá büszke. És vannak olyanok, akik pedig nagyon fontos dolgokban bizonyulnak feledékenynek.
Tovább >>

Címkék: ,

szeptember 15, 2016 1

Tüszős mandula kicsit másképp

Írta
Sokszor látom, hogy az aggódó szülők egy része a legegyszerűbb, legenyhébb betegségeket is túlbonyolítja, az egészséges gyereket is gyógyítani szeretné. Meg a másik oldalt is, amikor nem is számítunk rá, de a betegség dob egy komolyabb kanyart.
Tovább >>

Címkék: ,

augusztus 8, 2016 0

Éjszakai száguldás

Írta
Vajon lehet-e, szabad-e szabályozni, ki mikor vezet autót? Magyarországon abszurdnak tűnik a felvetés, a tengerentúlon egyáltalán nem.
Tovább >>

Címkék:

június 16, 2016 0

Lakásfelújítás

Írta
Gondolom megvan, amikor elhatározzátok, hogy felújítjátok az otthont. Egy év erőgyűjtés, fél év rákészülés, amikor belevágtok persze mindenre felkészültnek érzed magatokat. Aztán persze mégsem.
Tovább >>

Címkék: , ,

április 20, 2016 0

Nyirkok és csomók

Írta
A gyermekgyógyászati rendelések és a sürgősségi ellátás visszatérő páciensei a nyirokcsomók különböző problémáival, legtöbbször komoly aggodalommal az arcokon.
Tovább >>

Címkék:

március 24, 2016 0

Mindennapi bántalmazásaink

Írta
Több alkalommal is írtunk már a bántalmazásról a gyerekgyógyász blogon. Akkor most azokról a formákról, amiről a legritkább esetben beszélünk.
Tovább >>

Címkék:

február 11, 2016 0

A hosszútávú párkapcsolat és a racionalitás

Írta
Vírusdömping a gyermekosztályokon. Az idei január kitesz magáért.
Tovább >>

Címkék: ,

január 28, 2016 0

Tevebaba

Írta
Sokat foglalkoztunk már a szülők evésfélelmeivel, az elfogyástól való félelemmel és ennek néhány vetületével. Valami hasonló zajlik le a megszületéskor is. Vagy mégsem.
Tovább >>

Címkék: ,

december 23, 2015 0

Támogató kezelés

Írta
Az orvostudományban szupportív terápiának nevezzük azt, amikor nem a betegség okát szüntetjük meg, hanem a szervezetet különböző eljárásokkal, gyógyszerekkel segítjük a kór leküzdésében.
Tovább >>

Címkék: