március 9, 2017 0

A bajmérő

Írta
Egy csendesebb nyári ügyeletben találtuk ki. Zsuzsival, az ügyeletvezető kollégámmal kerestük az univerzális megoldást a betegségekre.
Tovább >>

Címkék: ,

február 23, 2017 0

London vs. Budapest

Írta
Ha valaki felül a menetrend szerinti lutoni járatra és megnéz egy Chelsea – ManU meccset Londonban, a fényképeket megosztja a szociális média komplementer felületein, bizonyára bezsebeli a jól kalkulálható lelkes és pozitív reakciókat. Nagyon kevesen lesznek, akik egy Fradi-Vidi meccs magasabb színvonalával érvelnek.
Tovább >>

Címkék:

február 3, 2017 0

Előítéletek újra

Írta
Kedvenc újságom kedvenc rovatában kellemetlen megszólalásokat, újsághíreket állítanak magyarázat nélkül pellengérre. Évekig egyik kedvencem egy rendszámtábla volt.
Tovább >>

Címkék: ,

december 12, 2016 0

Szenteste előtt

Írta
Karácsonykor ér egy kicsit sziruposnak lenni, igaz? Nem barokkosan, túlzóan, hanem úgy polgáriasan, néhány fehér és arany színű angyalkával.
Tovább >>

Címkék: , ,

november 16, 2016 0

Felejtés

Írta
A mindennapokban hajlamos vagyok néhány dologról megfeledkezni. Sajnos időnként fontos dolgokról is. Nem vagyok rá büszke. És vannak olyanok, akik pedig nagyon fontos dolgokban bizonyulnak feledékenynek.
Tovább >>

Címkék: ,

szeptember 15, 2016 1

Tüszős mandula kicsit másképp

Írta
Sokszor látom, hogy az aggódó szülők egy része a legegyszerűbb, legenyhébb betegségeket is túlbonyolítja, az egészséges gyereket is gyógyítani szeretné. Meg a másik oldalt is, amikor nem is számítunk rá, de a betegség dob egy komolyabb kanyart.
Tovább >>

Címkék: ,

augusztus 8, 2016 0

Éjszakai száguldás

Írta
Vajon lehet-e, szabad-e szabályozni, ki mikor vezet autót? Magyarországon abszurdnak tűnik a felvetés, a tengerentúlon egyáltalán nem.
Tovább >>

Címkék:

június 16, 2016 0

Lakásfelújítás

Írta
Gondolom megvan, amikor elhatározzátok, hogy felújítjátok az otthont. Egy év erőgyűjtés, fél év rákészülés, amikor belevágtok persze mindenre felkészültnek érzed magatokat. Aztán persze mégsem.
Tovább >>

Címkék: , ,

április 20, 2016 0

Nyirkok és csomók

Írta
A gyermekgyógyászati rendelések és a sürgősségi ellátás visszatérő páciensei a nyirokcsomók különböző problémáival, legtöbbször komoly aggodalommal az arcokon.
Tovább >>

Címkék:

március 24, 2016 0

Mindennapi bántalmazásaink

Írta
Több alkalommal is írtunk már a bántalmazásról a gyerekgyógyász blogon. Akkor most azokról a formákról, amiről a legritkább esetben beszélünk.
Tovább >>

Címkék: