Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Védjük magunkat az influenza ellen

thermometer-1539191 640

 

Az influenza a hideg évszak kellemetlen lázas, hurutos betegsége. Cseppfertőzéssel gyorsan terjed - a felső légutak nyálkahártyáját megbetegítve orrdugulást, náthát, lázat okoz.

Ha tüneti kezelésre nem gyógyul, szövődmények alakulnak ki: ezek az orrmelléküregek fájdalmas gyulladása és az alsó légutakra terjedve vírusos tüdőgyulladás, amely nagyon súlyos tünetekkel is jelentkezhet: ezek nehezen csillapítható tartós magas láz, fokozódó nehéz légzés, rohamokban jelentkező kínzó köhögés, ilyen esetekben azonnali kórházi, gyakran intenzív osztályos kezelés válik indokoltá. A tüdőgyulladásos szövődmény bármely életkorban kialakulhat, ezért javasoljuk az influenza elleni védőoltást már 6 hónapos kórtól mindenkinek. Azok a 6 hónapos és 9 év közötti gyermekek, akik életükben először kapják ezt az oltást, 1 hónappal ez első oltás után adott második oltással tehetők védetté. Az influenza elleni védőoltás minden évben megismételjük, az évente megújított oltóanyaggal, mert a vírus is évente kicsit változik. Az aktuális oltás után 3 héttel kialakul a védettség. A hatékony védőoltás eredményeként ha nagy a populáció átoltottsága nem alakulnak ki nagy járványok – így egészségünket a téli hónapokban is megőrizhetjük. Ha megbetegszünk az influenza gyorsan terjed, így nagyobb gyermek és felnőtt közösségeket érinthet, gyermekeink az iskolából kimaradnak, felnőttek a munkájukból. Egészségünk védelmében a téli hónapokban a védőoltás mellett immunerősítés, c vitamin segíthet a fertőzések megelőzésében.

Kérje az idei influenza elleni oltást kiemelt partnerünknél, a Róbert Rendelőben (cím: Budakeszi út 36/c), ahol jelentkezők megkapják a védőoltás.
Bejelentkezés: a 06-40-372-300-as telefonszámon

 Add az iWiW-hez