Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Karácsonyi készülődés

baking-2988043 640Decemberben már javában érezhetjük a karácsonyi hangulatot a hidegebb időjárásnak, esetleg havazásnak, vagy a boltok dekorációjának köszönhetően. Idén egy karácsonyi feladatlistával szeretnénk megkönnyíteni Pénztártagjaink készülődését, hogy mindenre időben tudjanak gondolni.

  1. Családi programok megtervezése: tervezzük meg, hogy kivel mikor és hol töltjük a karácsonyt, így az erre való készülődés is átláthatóbbá válik
  2. Süssünk előre: amit lehet, készítsünk el előre, és fagyasszuk le, hogy ne kelljen mindent karácsonykor elkészíteni.
  3. Karácsonyi üdvözlőlapok: készítsünk listát, hogy kinek szeretnénk lapot küldeni, így azt is fogjuk tudni, hogy milyen típusúakat és mennyit kell készítenünk vagy vásárolnunk.
  4. Készítsünk ajándéklistát: tervezzük meg minél előbb, hogy kinek szeretnénk ajándékot venni, mit, mennyiért, és honnan. Így azt is megelőzhetjük, hogy túlköltekezzünk az ünnepek alatt.
  5. Ajándékok, üdvözlőlapok, csomagolópapír megvásárlása: kezdjük el minél hamarabb beszerezni az ajándékokat, mert pl. ha online vásárolunk, akkor számítsunk arra, hogy ilyenkor lassabban érkeznek meg a csomagok.
  6. Készítsünk költségvetést: ne csak az ajándékokra, hanem a teljes ünnepekre készítsünk költségvetést. Tervezzünk az utazási költségekkel, és a vendégekre szánt összegekkel is!
  7. Ajándékok csomagolása: folyamatában csomagoljuk be az ajándékokat, ahogy megvásároltuk azokat, így már ezt a feladatot is kipipálhatjuk.
  8. Mérjük fel készleteinket: a készülődést igen csak megkönnyíti, ha tudjuk, mink van már. Nézzük meg, az étkészletünkből, poharainkból hány darab van, a tavalyi terítő használható-e még, a karácsonyfadíszek, -égők milyen állapotban vannak.


Add az iWiW-hez