Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Felkészülés az influenza időszakra

young-woman-2239269 640

 

 

Bizonyára Önök is észrevették, hogy az év vége közeledtével egyre hűvösebb és kegyetlenebb az időjárás és olyan betegségek ütik fel fejüket, melyekre a forró nyári napokon gondolnunk sem kellett. Mikre érdemes ebben az időszakban felkészülni? Elsősorban a megelőzésre gondoljunk, és csak másodsorban a kezelésre.

  1. A szezonális influenza az őszi hónapokban kezdődik és május végéig tart, január-februárban csúcsosodik ki. Légzőszervi betegség, mely főleg köhögéssel, tüsszentéssel, sőt akár beszéd során is terjedhet. Előzze meg védőoltással, vagy immunrendszerének megerősítésével!
  2. A közönséges megfázást bármikor elkaphatjuk, de télen és az esős hónapokban a legnagyobb a fertőzés veszélye. Ez egy felső légúti fertőzés, és hasonlóan terjed, mint az influenza. A megfázást immunrendszerünk megerősítésével úszhatjuk meg.
  3. Az akut fülfertőzések különösen a gyermekeknél fordulnak elő nagyobb valószínűséggel télen, mint bármely más időszakban. A fülfertőzés az első számú oka annak, hogy a szülők orvoshoz viszik gyermekeiket. Tünetei az általános fülfájás és az émelygés.
  4. A bronchiolitis leginkább a 2 évnél fiatalabb gyermekeknél fordul elő, a felső és az alsó légutakat egyaránt érintő, vírusos eredetű megbetegedés, mely a hörgőcskék gyulladását is okozza. A vírus ősszel és a téli hónapokban a legaktívabb. A betegséget vírusfertőzés okozza, úgy terjed, ha közvetlen kapcsolatba kerülünk a vírust hordozó személy orrával és torokfolyadékával. Megelőzni leginkább gyakori kézmosással lehet, valamint fertőtlenítsük a gyakran megérintett felületeket.

 Add az iWiW-hez