Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Általános információk

Pénztárunk, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény előírásai szerint szervezi és finanszírozza az egészségpénztári szolgáltatásokat. Ennek keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

Pénzbeli, (gyógyszerár és gyógyászati segédeszköz támogatása, valamint kiegészítő táppénz-szolgáltatást),

Természetbeni ellátásokat (pl.: orvosi ellátások: fogászat, nőgyógyászat, stb., kórházi hotelszolgáltatás)

Jellemzők:

 • Minden befizetést a tag egyéni számláján tartunk nyilván.
 • A szolgáltatások minden esetben a pénztártag számlájának egyenlege alapján vehetők igénybe, annak mértékét nem haladhatják meg.
 • Pénztárunk szolgáltatásaira a pénztártagok mellett, a bejelentett közeli hozzátartozóik is jogosultak.

A szolgáltatások a pénztártaggá válás és tagdíjfizetés után azonnal igénybe vehetők, várakozási idő nincs kikötve.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az általunk közölt egészségpénztári számlaegyenleg tájékoztató jellegű, mely eltérhet az egészségpénztári kártyával felhasználható összegtől. Az eltérést az utolsó kártyaegyenleg feladást követően az egyéni számlára könyvelt pénzmozgások okozzák és a soron következő kártyaegyenleg feladás időpontjáig áll fenn.

Jogszerűtlen vásárlás

Jogalap nélküli igénybevételnek számít, tehát nem számolható el a pénztárban, ha

 • nem elszámolható szolgáltatást vesz igénybe, vagy nem elszámolható terméket vásárol,
 • a szolgáltatás igénybevételének feltétele orvosi javaslat, de az hiányzik,
 • az igénybevevő nincs bejelentve szolgáltatásra jogosultként,
 • a szolgáltató és a Pénztár között nincs érvényes szerződés, holott az feltétele a szolgáltatás igénybevételének.

Ha a készpénzes számlán kizárólag jogszerűtlen szolgáltatások szerepelnek, akkor azt a Pénztár a pénztártagnak teljesítetlenül visszaküldi, feltüntetve rajta a visszaküldés okát, vagy az esetleges hiánypótlás lehetőségét. Ha a számlán szereplő tételek között szerepel elszámolható szolgáltatás, annak ellenértékét folyósítjuk. Ha a tag kártyás vásárlás során vesz igénybe olyan szolgáltatást, amely nem számolható el, akkor az adóköteles jövedelemnek minősül, és 15%-os SZJA valamint 19,5%-os EHO fizetési kötelezettség terheli. A jogszerűtlen szolgáltatásra vonatkozó SZJA-t és EHO-t a korrekciózott adóalap (kifizetett összeg 84%-a) alapján kell számítani.

A pénztártagokat évente két alkalommal (júniusban és decemberben) levélben tájékoztatjuk az addig kifizetett számlák alapján nyilvántartott jogszerűtlen kifizetésekről. A jogszerűtlen szolgáltatások a tárgyév utolsó napjáig visszafizetéssel rendezhetőek, így ebben az esetben nem kell az adót megfizetni. A rendezetlen tételekről tárgyévet követő januárban adóigazolást állítunk ki. Mindkét összeget közvetlenül a NAV részére kell átutalni.

Kedvezmények

Egyes szolgáltatóink 5-25% közötti árengedményt kínálnak tagjaink részére, a szolgáltatóknál keresse a kedvezményre figyelmeztető matricát. Honlapunkon a nyitóoldali akciók vagy az „elszámolható termékek” menüpontban tájékozódhat.

Személyes egészségterv

A személyes egészségterv egy átfogó egészségfelmérés, mely az orvos által javasolt vizsgálatokat, táplálkozási útmutatót, sporttevékenységeket tartalmazza. Az egészségterv alapján igénybevett prevenciós szolgáltatások után a tag 10% adókedvezményt vehet igénybe. Készítése nem kötelező, csupán egy lehetőség, a kiállítástól számított két évig érvényes.

Orvosi javaslat, hatósági igazolás

Egyes szolgáltatások jogszabály alapján orvosi javaslathoz vagy hatósági igazoláshoz kötöttek. Az orvosi javaslatot az erre szolgáló nyomtatványon nyújthatja be.

Orvosi javaslat szükséges:

 • látásjavító eszközök vásárlásához,
 • hallókészülék vásárlásához,
 • otthoni gondozáshoz.

Hatósági engedély szükséges:

 • mozgáskorlátozottak lakókörnyezetének átalakításához,
 • Braille írással készült könyvek vásárlásához, és vakvezető kutya tartásának támogatásához.