Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Kalkulátor

Az egészségpénztári juttatás adófeltételeinek változásai 2018-tól

2018-ban a munkáltatói hozzájárulás adózásával kapcsolatosan ismét változás történt. A munkáltatói hozzájárulás esetén az adóterhelés 40,71 százalékra változik (az 1,18-szoros szorzó után 15 százalék SZJA és 19,5 százalék EHO fizetendő) és összegkorlátozás nélkül adható Éppen ezért javasoljuk, hogy kérje az eddig egészségpénztárra költött összeget készpénzben, és fizesse be egyénileg egészségpénztári számlájára, ugyanis így akár 150.000 Ft megtakarítást érhet el egy évben!

Egészségpénztári számlájára egyénileg érdemes befizetnie, hiszen ebből az összegből 20% adókedvezmény jár, amit ismét egészségére költhet. Ne feledje, hogy most már bankkártyával is befizethet egyénileg! Az egészségpénztárba egyéni befizetés jogcímen beérkező tagdíjak 20%-a – pl. 500.000 Ft-nál 100.000 Ft – adókedvezményként érvényesíthető. A NAV az adókedvezményt a Pénztártag egészségpénztári egyéni számlájára utalja majd át, tehát az további egészségpénztári vásárlásokra fordítható.

Kalkulátor

Az egészségpénztári befizetéseknek a befizetés típusától függően eltérő adó- és járulékvonzata van. Kalkulátorunk segítségével meggyőződhet róla, hogy a belépés évében, illetve az azt követő évben milyen mértékű a megtakarítás, ha a juttatást a munkáltató a Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztáron keresztül adja illetve a tagdíj befizetést egyénileg teljesíti.. Kérjük, adja meg azt az összeget, amit egészségpénztári szolgáltatásra szeretne fordítani, s a kalkulátor segítségével azonnal láthatóvá válik az egyéni számláján felhasználható összeg.

Adja meg azt az összeget, melyet a egészségpénztárra szeretne fordítani:

   
Ft/év/fő

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, további információkért kérjük, keresse fel Ügyfélszolgálatunkat a (061) 248-2270-es telefonszámon, és a 0-s menüponton kérje operátorunkat!