Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztárnál bevezetett WEBEDI számlázó rendszer

 2015. májusától a Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár szerződött szolgáltatói számláit minél nagyobb arányban elektronikus formában szeretné kiállíttatni és befogadni. Meggyőződésünk szerint ez mind a pénztártagjainknak, mind a szolgáltatóinknak valamint magának a pénztárnak is előnyökkel jár. Ugyanakkor a környezetünk terhelését is csökkenti a tevékenységünk során felhasznált papír mennyiségének csökkenésén keresztül. Az alábbiakban a Medicina által bevezetendő számlázási rendszert mutatjuk be, amely természetesen eleget tesz valamennyi jogszabályi előírásnak.

Elektronikus számla az ÁFA törvény szerint az a számla, amely a törvényben előírt adatokat tartalmazza, és amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be. Az elektronikus számla előállítása, elküldése, befogadása és feldolgozása során gondoskodni kell az számla eredetének hitelességéről, a tartalom sértetlenségéről és biztosítani kell az olvashatóságot.

Az EDI ( Electronic Data Interchange) számla egy olyan elektronikus számla, amit a számla kiállítója (szolgáltató) és a számla befogadója (pénztár) számlaként fogad el és kezel egymás közötti elszámolásuk során, erre vonatkozóan szerződésben megállapodnak, amely tartalmazza az EDI számla kiállításának és továbbításának műszaki feltételeit és körülményeit.

A WEBEDI számla egy olyan számla kiállítási környezetben készülő számla, mikor az interneten, egy WEB oldalon keresztül válik elérhetővé a számlázás.

A Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár díjmentesen hozzáférhetővé teszi szerződött szolgáltatói számára, hogy az általa kialakított és működtetett számlázó rendszerrel készítsék el a pénztártagjainak számláit, amennyiben a szolgáltatónál vásárolnak.

A szolgáltatónak mindehhez csak egy átlagos számítógépre és széles sávú internet hozzáférésre van szüksége.
Egy termék vagy szolgáltatás vásárlásakor az egyedi belépési azonosítóval rendelkező szolgáltató a tag egészségkártyája adatainak számítógépbe történő bevitelét követően saját számlázási felületén keresztül állítja ki a számlát. A kártya authorizáció- és fedezetvizsgálat az interneten keresztül történik, majd azonnal elkészül az EDI számla ami a szolgáltató és a pénztár számítógépén is elektronikus formában rendelkezésre áll. A vásárló számára papír alapú un. nem adóügyi bizonylat nyomtatható, amely akár elektronikus formában is továbbítható a tag mail boxába, hogy csak akkor használjunk papírt a nyomtatáshoz , ha arra valóban szükség van. A rendszer a számlázást megelőzően gondoskodik arról, hogy csak eleve elszámolható termék/szolgáltatás legyen a WEBEDI rendszerrel számlázható. Ennek eredményeként az elkészülő számla ellenértéke igen rövid időn belül banki átutalással kiegyenlíthetővé válik. A WEBEDI rendszer havonta a pénztár valamennyi szolgáltatója számára un. összesítő jelentést készít és küld el elektronikus úton és formában, amely valamennyi kiállított számla számviteli könyveléséhez szükséges adatát tartalmazza és egyben az ÁFA könyvelés bizonylata lehet. Szükséges esetben ez az összesítő jelentés ki is nyomtatható, ilyen módon a hagyományos papír alapú könyvelésben semmilyen változtatásra nincs szükség. Az elektronikus számlákat meg kell őrizni elektronikus formában (archiválás) a számviteli bizonylatok megőrzésére vonatkozó szabályok szerint. Az archiválás végezhető ilyen szolgáltatást nyújtó szolgáltató közreműködésével is.

Miért előnyös a WEBEDI számla használata a szolgáltatónak?

Mert:

  1. Nem kell több példányos, papír alapú számlát kiállítani, a szolgáltató legfeljebb egy példány nem adóügyi bizonylatot nyomtat ki. (Papír, nyomtatvány, festékszalag, stb. megtakarítás)
  2. Nem szükséges a banki POS terminálokat használni a kártya hitelességének és a vásárlás fedezetének vizsgálatához. (POS terminál díj megtakarítás)
  3. Garantáltan és gyorsan (legfeljebb 5 napon belül) megtörténik az ellenérték átutalása.
  4. Nem érinti a vállalkozás más ügyviteli folyamatait, ugyanakkor Ön is tesz egy lépést a „papírmentes iroda” megvalósításának érdekében.
  5. Teljesen díjtalan a szolgáltatás igénybevétele szerződött szolgáltatóink számára.

Reméljük, fenti rövid ismertetés is már meggyőzte arról, hogy az elsők között kezdje használni a WEBEDI számlázó rendszert. Bármilyen további kérdése merül fel, bátran keresse meg szolgáltató partnerünket:

WEBILL Kft.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06/1-383-8214
Ferenczi Márta

Természetesen kérdéseikkel keresse a Medicina pénztárat a szokásos elérhetőségek valamelyikén.

Kapcsolódó anyagok:

Webedi megállapodás, kézikönyv, műszaki leírás