Online pénztár
SzolgáltatókeresőKártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

2018. március 22.

Önsegélyező szolgáltatásokkal egészülnek ki Pénztárunk szolgáltatásai

A Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár Küldöttközgyűlése 2018. március 12-én döntött arról, hogy a Tagok igényeinek megfelelően, valamint a minél szélesebb körű szolgáltatások nyújtása érdekében önsegélyező pénztárrá alakul. Így 2018. április 1-től a Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár új neve Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár, típusa pedig egészség- és önsegélyező pénztár. A pénztár adószáma és bankszámlaszáma változatlan marad!

A 13 új, kiegészítő önsegélyező szolgáltatás (a meglévő egészségpénztári szolgáltatások mellett), melyek a családok szociális támogatását segítik (részletek: Szolgáltatási Szabályzat 2.2. pont) az alábbiak:

1. Szülési támogatás
Egyszeri, egyösszegű szolgáltatás gyermek születése vagy örökbefogadása esetén a pénztártag vagy kedvezményezettje részére nyújtható egyszeri, egyösszegű 750.000 Ft-os támogatás.

2. Csecsemőgondozási (CSED) díj kiegészítés
A szolgáltatás a jogosultság idejének fennállása alatt vehető igénybe a pénztártag vagy kedvezményezettje által. A csecsemőgondozási díj kiegészítése a folyósítás időtartama alatt legfeljebb az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig lehetséges.

3. Gyermekgondozási (GYED) díj kiegészítés
A szolgáltatás a jogosultság idejének fennállása alatt vehető igénybe a pénztártag vagy kedvezményezettje által. A gyermekgondozási díj kiegészítése a folyósítás időtartama alatt legfeljebb az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig lehetséges.

4. Gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) kiegészítése
A gyermekgondozási segély (GYES) összegének kiegészítése a folyósítás időtartama alatt, legfeljebb az ellátás összegével megegyező mértékben, rendszeres szolgáltatásként, a pénztártag és bejelentett szolgáltatásra jogosultja részére egyaránt nyújtható.

5. Gyermeknevelési támogatás (GYET) kiegészítése
A gyermeknevelési támogatás (GYET) összegének kiegészítése a folyósítás időtartama alatt, legfeljebb az ellátás összegével megegyező mértékben, rendszeres szolgáltatásként, a pénztártag és bejelentett szolgáltatásra jogosultja részére egyaránt nyújtható.

6. Munkanélküliségi ellátás
Munkanélküliségi ellátások szolgáltatás igénylésére azoknak a pénztártártagoknak és kedvezményezetteknek van lehetőségük, akiknek a jövedelemszerző tevékenysége megszűnt és nyugellátásra nem jogosultak.

7. Betegséghez, egészségi állapothoz kapcsolódó segélyek

A pénztártagnak és kedvezményezettjének az alábbi segélyek, járadékok összegének kiegészítésére van lehetősége:

a) Baleseti járadék

b) Megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (rehabilitációs ellátás)
Foglalkoztatásra, rehabilitációra javasolt személyek jövedelempótló ellátása

c) Bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka, valamint a bányászok egészségkárosodási járadéka

d) Rokkantsági járadék
Foglalkoztatásra, rehabilitációra nem javasolt személyek jövedelempótló ellátása

e) Ápolási díj
Az ápolási díjra jogosult a nagykorú hozzátartozó, ha állandó és tartós gondozásra szoruló

  • súlyosan fogyatékos, vagy
  • tartósan beteg 18 év alatti személy gondozását, ápolását végzi.

8. Tanévkezdési támogatás közoktatásban tanuló gyerek részére
Az óvodai, általános és középiskolai beiskolázási támogatás éves összege egy személy részére gyermekenként legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér lehet. A beiskolázási támogatást a pénztár a családi pótlékra jogosult Tag, vagy szolgáltatásra jogosultja részére biztosítja.

9. Tanévkezdési támogatás felsőoktatásban tanuló személy részére
A felsőoktatásról szóló törvény 1. számú mellékletében felsorolt, Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményében hallgatói jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött természetes személy tekintetében kifizetett, költségtérítés (tandíj), térítési díj, kollégiumi díj, albérleti díj megtérítésére biztosítható. Éves összege legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér lehet az igazolt költségek alapján.

10. Közüzemi díjak támogatása védendő fogyasztónak
A támogatás a jogosultság fennállása alatt folyamatosan igénybe vehető, kizárólag a Pénztártag számára. A közüzemi díjak finanszírozására fordítható támogatás havi összege legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér 15 százalékának megfelelő összeg lehet.

11. Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása
A támogatás rendszeresen folyósítható. Az igényelt összeget a pénztár a pénztártag részére fizetheti meg, maximum havonta a minimálbér 15%-ig, a Pénztártag és bejelentett szolgáltatásra jogosultja részére egyaránt.

12. Idősgondozás támogatása
A pénztártag vagy a bejelentett közeli hozzátartozója részére gondozási, ápolási intézményben való elhelyezés napi vagy havi díjának támogatása. A szolgáltatás rendszeres kifizetésként igényelhető, az igazolt havi gondozási díj összegéig, de legfeljebb a nyugdíjminimum összegéig.

13. Kegyeleti Alap - Hátramaradottak segélyezése halál esetén
Fontos az öngondoskodás, tervezzen előre! A Kegyeleti Alap 2018. május 1-től nyílik meg, melyhez a „Csatlakozási Nyilatkozat” kitöltésével lehet csatlakozni, amit kérünk a Pénztárhoz beküldeni. Az Alap az egyéni számla elkülönített része, melyben a felhalmozott összeg mértékéig vehető igénybe a temetkezési szolgáltatás, amit számla alapján a kegyeleti szolgáltató részére fizetünk ki. A szolgáltatás a tag vagy bejelentett hozzátartozója halála esetén vehető igénybe.
A Kegyeleti alap továbbá biztosít egy az év 365 napján keresztül működő 0- 24 órás kegyeleti asszisztencia szolgáltatást, amely a haláleset bejelentésétől a temetésig nyújt segítséget a hátramaradottak részére.

A Pénztár e szolgáltatásokat egyéni szolgáltatásként nyújthatja a pénztártagok, illetve rendelkezésük szerint a közeli hozzátartozók részére.

Az önsegélyező szolgáltatások fedezete - a tagi befizetés, munkáltatói hozzájárulás, támogatás, vagy adomány - a befizetést követő 180 napon túl használható csak fel egyéni szolgáltatás finanszírozására. Vagyis az önsegélyező szolgáltatások úgy vehetők igénybe, ha az erre fordítandó összeg a pénztártag egyéni számláján nyilvántartott szabadon felhasználható egyenlegén legalább 180 napja rendelkezésre áll. Az önsegélyező pénztári szolgáltatásra felhasználható egyenlegéről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunknál.

Az önsegélyezési pénztárral és szolgáltatásaival kapcsolatos további részletekről, valamint az igényléhez szükséges dokumentumokról az Alapszabályból és Szolgáltatási Szabályzatból tájékozódhat bővebben. Az igényléshez szükséges nyomtatványokat honlapunk Nyomtatványok menüpontjában töltheti le:

  • Önsegélyező pénztári szolgáltatások igénylési nyomtatványai

Fontos tudni, hogy az önsegélyező szolgáltatások igénylése esetén az igénylési nyomtatványok használata kötelező!

Bízunk benne, hogy a Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár továbbra is segítségére lehet az egészségügyi kiadásaik támogatásában! 

Ha további kérdése van, kérjük, keresse Ügyfélszolgálatunk a 248-2270-es telefonszámon, vagy írjon nekünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. email címre, illetve böngéssze honlapunkat.

Köszönjük bizalmát és jó egészséget kívánunk!
Medicina Egészség- és Önsegélyező Pénztár

 

 Megosztás