Online pénztár
Szolgáltatókereső



Kártyaelfogadó
Kedvezmény
KERESÉS
HÍRLEVÉL

Aktív tagság fenntartása

Mi történik, ha a munkáltató már nem utal tagdíjat?

Amennyiben korábban munkáltatójától kapta egészségpénztári tagdíját, de munkáltatói hozzájárulásban már nem részesül (pl. szülési szabadságra megy, munkahelyet vált), több lehetőség közül választhat, hogy tagsága fennmaradhasson és folyamatos legyen.

Aktív egészségpénztári tagság fenntartása

Amennyiben szeretné továbbra is fenntartani aktív egészségpénztári tagságát, kérjük egy Adatváltozás bejelentő lap 2 példányos kitöltésével és beküldésével jelezze, hogy kitől, milyen összeg fog rendszeres havi tagdíjként beérkezni pénztárunkhoz. A nyomtatvány beküldése után már érkezhetnek a havi utalások a Pénztárhoz.
Egyéni befizetését rendszeres banki átutalással intézheti bankfiókjában, ebben az esetben a közlemény rovatban feltüntetendők a következő információk: Pénztártag neve, tagsági száma, egyéni befizetés.
Munkáltatói tagdíjfizetés esetén a munkáltató (munkáltatói szerződés előzetes megkötése után) utalhatja a havi tagdíjat.

Miért érdemes egyéni befizetéssel fenntartani aktív tagságát?

Az egyéni befizetés 20%, évente maximum 150.000 Ft adókedvezményként érvényesíthető 2014-től. Egészségpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári, önkéntes önsegélyező pénztári - együttes egyéni befizetés esetén a maximálisan visszaigényelhető összeg évi 150.000 Ft. A Pénztártag rendelkezik, hogy mely pénztárszámlára kéri a visszatérítést. 

2017. évre vonatkozóan:

  • a minimálbér 30 %-áig adot juttatás, az adott juttatás évi maximum 200.000 Ft összeghatárig
  • egyéni befizetés 20%-a a pénztártag egyéni pénztárszámláját gyarapítja
  • Egészségpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári, önkéntes önsegélyező pénztári - együttes egyéni befizetés esetén a maximálisan visszaigényelhető összeg évi 150.000 Ft. A Pénztártag rendelkezik, hogy mely pénztárszámlára kéri a visszatérítést.

 2018. évre vonatkozóan:

  • a minimálbér 30%-áig adot juttatás, az adott juttatás évi maximum 200.000 Ft összeghatárig
  • egyéni befizetés 20%-a a pénztártag egyéni pénztárszámláját gyarapítja
  • egészségpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári, önkéntes önsegélyező pénztári - együttes egyéni, maximum évi 750.000 Ft-os befizetés esetén a maximálisan visszaigényelhető összeg évi 150.000 Ft, amelyről a Pénztártag rendelkezik, hogy mely pénztárszámlára kéri a visszatérítést. 

Kilépés a Pénztárból

Amennyiben úgy dönt, hogy kilép a Pénztárból, úgy a kiléptetés után a Pénztár kifizeti Önnek az egyéni számláján felhalmozott – tőkerészt érintő adókkal csökkentett – összeget. A számlán összegyűlt vagyona után Ön adófizetésre kötelezett, hiszen a számláról a befizetett összeg azért használható fel adómentesen, mert egészségmegőrző célokra használja fel. Miután az összeget kifizetjük, az szabadon felhasználható, ezért szükséges az adók megfizetése. A kilépés költsége 4.000.- Ft, amelyet az egészségpénztári számláról von le a Pénztár.

Mit kell tennie, ha ki szeretne lépni Pénztárunkból?

Kérjük, ebben az esetben szíveskedjék kitölteni és Pénztárunk címére eredeti példányban postai úton beküldeni a Kilépési nyilatkozat formanyomtatványt. A kilépést követően Pénztárunk kilépési elszámolást küld Önnek.